Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bojiště poslední bitvy Napoleona Bonaparte – městečko Waterloo

15. 2. 2008
Tip na výlet

 

Bojiště poslední bitvy Napoleona Bonaparte – městečko Waterloo.

Pokud se dostanete do Belgie byla by chyba nenavštívit bojiště poslední bitvy Napoleona Bonaparte – městečko Waterloo. Nachází se v Belgii asi 20 km jižně od hlavního města Bruselu. Doprava je možná MHD z BRUSSELS (MIDI STATION) autobusy W nebo 365. Jezdí poměrně často, několikrát v hodině. Další možnost je použít vlak nebo automobil, městečko Waterloo je poměrně snadno dostupné.
První zastávku doporučím na náměstí ve Waterloo a zajít do informačního centra. Vybaví vás mapkou a poskytnou informace kam a jak můžete všude zajít. Lze tu zakoupit i lístek. Je několik druhů lístků PASS 1815, který umožňuje navštívit všechna místa stojí aktuálně 12 EUR.

Co všechno můžete navštívit:

1. Na náměstí se nachází Wellingtonovo muzeum, v budově kde měl vévoda z Wellingtonu své velitelství.

Obrazek


2. Dále se v kostele na náměstí nachází pamětní deska věnovaná padlým britským vojákům v bitvě 1815.

Obrazek


3. Další místo k navštívení je vzdáleno od náměstí asi 5 km, doporučuji použít autobus. Jde o ucelený komplex, kde se nachází památník Lion’s Moud, panoramatické znázornění bitvy, muzeum voskových figurín a expozice s promítáním filmu a audio-grafickým znázorněním bitvy.

 

Obrazek


4. Další místa k navštívení jsou velitelství Napoleona a monumenty věnované jednotlivým armádám, které se bitvy zúčastnili.

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tip připravil Pepa Přerovský

 

Náhledy fotografií ze složky Bojiště Waterloo

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář