Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žerovice

1. 11. 2009

Pomník Obětem I. a II. sv. války


ObrazekUmístění: Žerovice,  náves v obci

Nápis:
Jaroslav Mudra, Josef Kohout, Václav Levora, Josef Skála, Václav Skála, František Hrubý, Tomáš Voták, Josef Jeslínek, Josef Kripner, Matěj Levora, Václ. Sýkora.

Památce padlých
vojínů ve vál. letech
1914-1920 (přepsáno na 1918).

Věnováno od občanů
v Žerovicích.

Deska dole:
PAMÁTCE
OBĚTEM
NACISTYCKÉHO
REŽIMU
1939 – 1945.

Souřadnice: 49°34´56.29"N, 013°18´6.94"E

Foto: Marta Nejedlá, 20.9.2009

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Jan Staněk, 2. 5. 2015 18:45)

Skutečně je v pamětním nápise na oběti nacismu napsáno " obětem nacistyckého režimu? " Není to nic až tak moc přes čáru, ale kyž vás ve škole dřou pravopis, ono to něco zanechá. A když už jsou to stránky, kde se vzpomíná na ty statečné, opravte tu chybu, prosím. DĚKUJI.

Re: Dotaz

(martin, 2. 5. 2015 18:59)

Ano pane Staňku, opravdu je tam "Y". Za 12 let co se problematice těchto památek věnuji jsem viděl podobných chyb stovky. Pravopisných, věcných, prostě různých. Takže si laskavě odpusťe svoje narážky. Takže nic se opravovat nebude, je to prostě tak jak to je. Ano, tyto stránky jsou vzpomínkou na naše hrdiny a Vy až se podívate na naše aktuální stránky (ne do těchto archivních) uvidíte i detail fotografie s "Y" - http://www.vets.cz/vpm/mista/obec/1990-zerovice/

Re: Dotaz

(Jan Staněk, 2. 5. 2015 19:12)

Dobrý večer, je mi líto, že se vás dotklo upozornění na chybu. Nemínil jsem to nijak zle, jen mi prostě připadlo trošku bez úcty vzpomínat na statečné lidi s tiskovou ( nebo jakou) chybou.)Co se týče těchto stránek a vůbec vzpomínek na oběti nacismu jsem rád, když na tyto stránky zabrousím a najdu nějaké údaje, které při minulém nahlédnutí nebyly. Jsem dalek toho jakkoliv zlehčovat tuto vaši práci.

Re: Re: Dotaz

(martin, 2. 5. 2015 19:19)

Jen pro vysvětlení, podobných upozornění dostáváme celkem dost, tak 5 týdně a minimálně polovina je reálná. Tedy opravdu máme občas překlep vzniklý naší nepozorností. U více než 40000 památek se to stane, je to nemilé, ale stává se to i přes 3 kolovou kontrolu. Vždy opravíme co je třeba. Jen poněkud hůře snáším podobné výtky. Za prvé toto není aktuální web (jak je v úvodu psáno), necáváme ho v chodu, protože se na něj nalinkovalo dost webu a nehcceme nikoho zklamat. Kdyby jste se rovnou podíval na aktuální verzi, nebyla by ani tato diskuse. K památkám přistupujeme s velkou úctou. Tolik set tisíc jmen obětí si to přímo vyžaduje. I proto náš projekt vznikl, z potřeby se těmto lidem poklonit. A to jak my veteráni či neveteráni, prostě kdokoliv chce a cítí tu potřebu. Tedy - nikdy bychom si nedovoli je podobně dehonestovat. A jinak jsem rád, že se Vám náš projekt líbí.

Re: Re: Re: Dotaz

(Jan Staněk, 2. 5. 2015 19:31)

Nemusíte mi nic vysvětlovat, mě velmi potěšilo, když jsem kdysi na tento veb přišel, mne velice zajímá dění II. světové války.Velmi mne taky potěšilo, když jste před nějakou dobou uveřejnili jmenný seznam spolupracovníků ANTROPOIDU.Vaší práci jsem několikrát vyslovil úctu, ta stále trvá.Tak už se na mne nehněvejte, nechtěl jsem se vás nijak dotknout.

Re: Re: Re: Re: Dotaz

(martin, 2. 5. 2015 19:34)

Zcela v pohodě, my se vždy snažíme odpovědět a vysvětlit. Spokojený čtenář je náš potenciální doplňovatel údajů, takže si vlastně každého hýčkáme :-) Tedy vše dobré a hlavně, mnohem víc data fotek už jen na www.vets.cz