Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opravdu jsou veteráni novodobých misí žoldáci ?

15. 3. 2009

Fórum na téma: Jsou veteráni novodobých misí žoldáci ?

Postupně na toto místo budeme shromažďovat texty na toto téma. Lze se domnívat, že tento celkem ožehavý problém není ve společnosti moc diskutován. Naproti tomu jsou novodobí veteráni permanentně uráženi právě označením žoldáci, ale opravdu jimi jsou ? Nebo jsou to vojáci demokratické země plníci svoje povinnosti jak ke své zemi, tak vůči spojencům.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.čsbs

(NO 6/2009 J. J., Sokolov, 21. 5. 2009 15:39)

Je nutné se zabývat člensko základnou ČSBS
Je nutné se zabývat členskou základnou ČSBS, průměrný věk členů ke kolem 86 let. Zapojení tzv. veteránů do naší organizace se neukázalo příliš vhodné. Přece jen je tady třeba odlišnost v tom, že členové naší organizace nasazovali životy své a často členů svých rodin nezištně a zdarma pro svoji vlast. Současní veteráni ale slouží jako placení vojáci, tedy za žold. A slouží často ne v zájmu naší republiky a vlasti, ale proto, že to žádá NATO nebo USA.
Pamatuji si, že před 20ti lety, po listopadu 1989, se volalo po neutralitě. Jsem stoupencem toho, aby celý národ rozhodl o tom zda máme mít armádu pro obranu naší země a pro potřebu při živelných pohromách a to plebiscitem. Věřím tomu, že by drtivá většina byla proti tomu, aby Armáda ČR byla nasazována do ciziny. Vše se hradí z našeho rozpočtu a peníze potom chybí na zdravotnictví a sociální výdaje.
Myslím si, že by se členy našeho svazu mohli stát také zájemci z řad občanů, kteří mají o naši činnost zájem, nebo také děti odbojářů a občanů, jež k našemu odboji mají kladný vztah.