Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Setkání účastníků misí OSN a OBSE / výroční schůze středočeské organizace SVV

21. 10. 2006
V pořadí třetí setkání účastníků pozorovatelských misí OSN a OBSE proběhlo ve dnech 20.- 21. října. Tentokrát byla akce spojena ještě s schůzí Středočeské krajské organizace SVV.

Setkání tradičně  uspořádal Středočeský krajský výbor ve spolupráci se Školícím a vzdělávacím střediskem MO v Komorním Hrádku .

Vlastního setkání, které se stejně jako loni odehrálo v Lesovně, se účastnilo k padesáti pozorovatelů, členů Středočeské krajské organizace a jejich doprovodu.

Na úvod proběhla krátká prezentace činnosti Středočeské organizace SVV, kdy její místopředseda Dr. Stanislav Švidek ( předseda stč. organizace Mgr.Bedřich Moulík je v současné době pracovně v zahraničí ) seznámil účastníky s výsledky práce za uplynulý rok a neopomenul taktéž plány do budoucna. A také představil přítomným jednu z hlavník ativit Středočechů - projekt mapování vojenských pietních míst.

Setkání se z členů projektu účastnil Martin Brynych a Pepa Přerovský, kteří v průběhu rozdávali brožurku a leták k projektu a snažili se oslovit případné zájemce o projekt ze všech oblastí. Tedy možné přispěvatele do insignií, fotografií a článků z misí a pochopitelně vojenských pietních míst. Zájem byl přinejmenším slušný.

Následoval místopředseda celorepublikového výboru SVV Ing. Ladislav Sornas, který přítomné seznámil s průběhem zasedání předsedů krajských organizací v Jihlavě a také s průběhem setkání příslušníků Balkánských misí v Olomouci.

V  průběhu setkání se ještě přidal i předseda SVV pplk. MUDr. Pavel Budinský.

Poté následovala již tradiční prohlídka zámku Komorní Hrádek, což přítomným umožnilo si zavzpomínat na časy strávené na tomto místě.

Po prohlídce se pokračovalo na Lesovně volnou zábavou doplněnou promítáním fotografií z jednotlivých kurzů pozorovatelů a i vlastních misí.

Samozřejmostí byla i možnost přespání v objektu ŠVS.

Středočeský výbor děkuje vedení ŠVS za vytvoření vynikajících podmínek pro toto setkání a plánuje již další na příští rok. Lze jen doufat, že se účast ještě zvýší.
 

Náhledy fotografií ze složky Setkání na Komorním Hrádku 21.10.2006

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář