Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obnovení jednot ČsOL na kolínsku a kutnohorsku

14. 11. 2006
Na rozšířeném výboru Sdružení válečných veteránů ČR, které se konalo dne 13. listopadu 2006 padl návrh na vytvoření menších celků v rámci Středočeského kraje.

V praxi by to mělo znamenat, že hlavně s pomocí členů SVV se podaří obnovit již zaniklé nebo oživit existující jednoty Československé obce legionářské ve Středních Čechách.

Členem ČsOL nemusí být jen válečný veterán. Může se jím stát i bývalý voják, příbuzný zahraničních vojáků či legionářů, případně sympatizant s myšlenkou ČsOL.

V případě zájmu bychom rádi obnovili jednotu ČsOL pro okres Kolín a Kutná Hora. Předpokldám, že zájem bude malý a tak se ani nesnažím psát okresy zvlášť. Pochopitelně, že je možné se k takovéto "kolínské" jednotě připojit i z jiné části ČR za předpokladu, že dotyčný bude ochotný se podílet na činnosti jednoty. Už minimálně jednoho zájemce o členství na kolínsku máme z Prahy.

Technicky vzato by část zájemců z Projektu mapování VPM vlastně mohla takovouto jednotu vytvořit.

Máte-li alespoň předběžný zájem, dejte mi vědět, třeba se nám podaří časem něco vytvořit.

Martin
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

obnovení jednoty

(Olda, 21. 7. 2007 18:49)

Jsem mile překvapen. Supr.Ať se daří na misi

obnovení jednoty

(Martin, 21. 7. 2007 7:39)

Předsednictvo ČsOL na svém zasedání dne 17.7.2007 odsouhlasilo obnovení jednoty v Českém Brodě. Jednota má v současné době tři členy. Předsedou je mjr.Ing. Josef Přerovský, jenž je zároveň v republikovém výboru ČsOL.
Jelikož v současné době je v misi i další člen jednoty, bude se činnost rozvíjet spíše až ke konci roku a po novém roce. Prosím o omluvu za toto zdržení, teď zase z naší strany.

A stále, stále nic

(Martin, 9. 6. 2007 11:47)

No tak je po sněmu ČsOL. Co to znamená pro nás netuším. V souladu se stanovami ČsOL jsme požádali o ragistraci celkem 2x a to v obou případech před sněmem a v obou případech písemně. Fotografie z valné hromady členů ČsOL co chtějí brodskou jednotu jsou i tady na webu. Otázka je jestli vedení ČsOL vlastně chce vznik dalších jednot. Faktem je, že náš předseda ( i když nás vedení ČsOL stále ignoruje, budeme ho takto titulovat ) je nyní na misi. Další člen ze zakládajících už je na misi skoro taky, takže se toho v tomto směru už asi letos moc nestane. Doufejme, že buď ČsOL předělá svoje stanovy, nebo se jimi také začne řídit. Pro případné zájemce je tu však ještě náš nový spolek pro vojenská pietní místa, o.s.. Pravda nemá tak honosnou historii, ale alespoň má zájem.

Stále nic

(Martin, 30. 5. 2007 17:17)

Ani po skoro dvou měsících jsme se nedočkali z ústředí ČsOL odpovědi na naši žádost o registraci jednoty v Českém Brodě. Pěkný ukázka dodržování stanov právě před sněme ČsOL, který se koná 2. června v Praze. Nicméně na tomto sněmu budeme mít zástupce, mjr. Přerovského, který je zde v rámci středočeské jednoty.

Valná hromada

(Martin, 3. 4. 2007 19:47)

V sobotu 31/3 se konala valná hromada členů ČsOL jenž mají zájem obnovit jednotu v Českém Brodě. O tomto byl pořízen zápis, který byl poslán se žádostí o registraci jednoty na ústředí ČsOL. Předsedou jednoty byl zvolen mjr. Ing. Josef Přerovský.

jednání o obnově jednoty

(Martin, 28. 2. 2007 12:17)

28.2. jsem se sešel s tajemníkem ČsOL plk. Chejstovským, který mně potvrdil, že je možné jednotu v Brodě obnovit. Pro ČsOL to však v současné době není priorita, neboť probíhá ověření členské základny v sousedních okresech Kolín a Nymburk. Výsledkem by mohli být případní členové k Brodské jednotě. Zde jsem zdůraznil, že nechceme být pasivní a fiktivní jednota, ale naopak vykazovat spolkovou činnost !
Faktem tedy zůstává, že do sněmu ČsOL nebude možné jednotu obnovit. Sněm se koná na počátku června. Do té doby máme uspořádat valnou hromadu členů ( tedy nás tří co již v ČsOL jsme, ostatní jaksi nemohou hlasovat - zatím ), udělat o tom zápis a podat si znovu žádost o obnovu.
Zároveň jsem panu plukovníkovi představil projekt mapování VPM a naše plány do budoucna.
Jednání bylo ze strany ČsOL velmi vstřícné a příjemné. Myslím, že to naši snahu posunulo o pěkný kousek dopředu.

jednota ČsOL

(Martin, 27. 2. 2007 12:41)

27.2.2007 jsem dostal email jako odpověď na žádost z 2.2.07. Tímto nás tajemník ČsOL vyzývá k ústnímu jednání o obnově. Pochopitelně přijímáme a hledá se termín.

jednota ČsOL

(Martin, 1. 2. 2007 19:11)

No jak vidno, elektronická komunikace je v tomto případě k ničemu, takže odesílám písemnou žádost o obnovení jednoty.

jednota ČsOL

(Martin, 30. 12. 2006 17:21)

Takže jsme začali zvolna pracovat na jednotě Český Brod. Zájem není veliký, ale na ustanovení by to mělo stačit.

jednota ČsOL

(Martin, 16. 12. 2006 16:26)

No zájem je minimální, jak se dalo čekat. Avšak vypadá to, že by se nás dost sešlo na to vytvořit jednotu Český Brod ( pochopitelně, že členové jsou za široka daleka - Praha, ... ), ale na tohle už by lidský potenciál byl.
Nikdo další ??