Jdi na obsah Jdi na menu
 


5.setkání klubu ( projektu ) VETS

22. 9. 2006
V pořadí páté setkání proběhlo ve čtvrtek 21. září, tradičně v restauraci Na Schůdkách, ve Zlatnické ulici v Praze.


Účast byla zatím o něco menší ( Martin, Vladimír a Ivo, v průběhu se přidal Standa a Diana ).


Hned v úvodu Martin vyřídil pozdrav od místropředsedy SVV a Středočeského předsedy SVV účastníkům projektu a dík za práci. Takže kdo nebyl, slyší o tom až teď.

Následně jsme vedli malou debatu na téma vzájemná podpora s různými subjekty ( Anlet, MO, ČsOL ) a dohodlo se, že je třeba v tomto směru více přidat. Jinak řečeno - není to podpora moc velká.

Další zajímavou změnou je, že v případě velké zásilky VPM ( což je případ přinejmenším Iva, Vladimíra a Petra ) za předpokladu, že nebude reálné dát vše na web v nejbližších dnech, tak Martin napíše do kolonky "Na čem pracuji" alespoň názvy obcí kterých se zásilka týkala. Týká se to pochopitelně známého renoncu, kdy obec v pondělí nafotí Vladimír, v úterý Ivo a pak třeba ještě někdo a ve středu se to všechno sejde u admina. Netřena si nalhávat, že po nájezdu našich hledačů má vetší smysl se do stejného místa vypravovat znovu za účelem hledání VPM. Takže toto opatření bude šetřit usilí ostatních.

Relativně krátká diskuse byla i na téma"opravy, překlepy d doplnění". Používanou variantu kdy se informace napíše do komentáře je stále více obtížnější užívat, neb i admin pak musí dané místo dohledávat. Přijde mu pouze upozornění, že byl přidán komentář a do jakého města, ale za předpokladu, že je podobných názvů obcí více ( třeba Nová Ves ), pak chvilku trvá než se vlastně upřesní která Nová Ves to je. Takže, do komentářů nechť je psáno cokoliv, ale je-li třeba provést úpravu textu vlastní stránky, pošlete ještě adminovi email s tím co je třeba ( u chyb a překlepůp radši rovnou ten email ). A v emailu pochopitelně hlavně uveďte okres a lokalitu a VPM kde se bude upravovat. Při administraci toto malé opatření ušetří kupu času, čímž bude mít admin víc prostoru pro dávání dalších VPM na web.

Pak už následovala volnější zábava při které Ivo předvedl ne zrovna malou ukázku z knih, které se týkají VPM a tématicky tomuto podobných. Lze se o nich pochopitelně dočíst v recenzích, ale rozhodně stálo za to je také vidět a prolistovat. Jak se zdá, hledání vojenských pietních míst není až tak moc neorané pole, jak by se mohlo zdát.

No a na závěr neméně zajímavý nápad, který nadhodil Ivo. Což takhle uspořádat, ajk to nazval Adventní setkání. No a pro změnu mimo Prahu. Takže první nástřel kdy by to mohlo být je sobota 2. prosince a místo konání Pardubice. Pochopitelně, že by se v tomto případě počítalo s faktem, že se v Pardubicích někde přespí. Zatím pravda návrh, ale tozhodně nad ním trochu zapřemýšlějme. Třeba by to umožnilo se potkat i se vzdálenějšími kolegy.

Problematika přechodu na nějakou papírově organizovanou sestavu se zvolna také blíží ke své hlasovací části a určitě bude na pořadu dne na dalším setkání v sobotu 7. října. Nicméně prakticky se pro všechny zapojené vlastně nioc nezmění. Toto opatření má pouze vylepšit naší případnou jednací pozici s různými subjekty. Kupodivu stále platí : Nejste spolek ( alespoň ) - nejste nic.

A toť vše, prostě dalších pár příjemně strávených hodin.

Tak zase příště.

Martin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář