Jdi na obsah Jdi na menu
 


40. setkání účastníků projektu

14. 10. 2009
Zápis ze 40. setkání účastníků projektu mapování VPM
konaného dne 13. října 2010 v Praze v restauraci U Bronců


účast: Aleš, Vladimír, Standa, Jirka a Martin

Úvodem důležitá změna, akce v Mělnickém Vtelně se z důvodu nemoci odkládá, o novém termínu budeme včas informovat.

K programu

1) Předseda Standa nás informoval o vstupu nového člena do spolku, jedná se o p. Romana Janase.

2) Standa dále předložil obsáhlou zprávu o akci ČsOL – Dukla 2009, podařilo se zajistit místa pro Standu a Honzina, nicméně akce se účastnil i Feďo a Radek se taktéž neztratil. Prostě svět je malý. Na vlastní akci, jenž byla důstojnou vzpomínkou na dané události i padlé, se podařilo navázat celou řadu nových kontaktů, vzorně reprezentovat jak naši českobrodskou jednotu, tak i náš spolek. A jelikož je Standa zručný fotograf, nachystá na DVD svoje fotky pro případné zájemce. A opravdu to bude tak tak na to DVD, má jich 4,6 GB. Zájemci o daný kousek si prosím pište Standovi, do semináře by je měl nachystat.

3) Ladil se systém pozvánek na seminář v prosinci, pozvánka je již hotova a koncem října ji začnou Standa a Vladimír rozesílat. Členové spolku jsou zváni automaticky a tím je myšleno, že jim zvláštní pozvánka nebude zasílána. Jelikož součástí semináře bude i valná hromada spolku, je toto oznámení považováno za pozvánku na danou valnou hromadu.

4) Vlastní valná hromada proběhne po prvním bloku přenášek dne 5. 12., tedy cca okolo 16 hodiny. Vlastní zahájení akce bude v 10 hodin a čas mezi 10 a 16 hodinou bude vyčleněn pro shromáždění se co největšího počtu členů.

5) Svoji účast či neúčast na daných akcích prosím potvrzujte u Standy nebo Vladimíra, kteří společnou rukou povedou prezenční listinu.

6) Akce na 6.12. je předběžně naplánována takto: varianta pěkné počasí – zájezd do Lidic, varianta mizerné počasí  - návštěva památníku na Vítkově.

7) Jelikož se množí pokusy o neoprávněný vstup do naší členské diskuse, bude do budoucna při registraci nezbytné si ještě vyměnit se Standou coby správcem diskuse jeden email pro potvrzení reálné fyzičnosti dané osoby.

8) Součástí semináře bude i předběžná zpráva o našich financích, aby se dala v tradičním termínu nachystat výroční zpráva Spolku.

9) V úvodu jsme opomenuli velmi, velmi poděkovat Feďovi a Honzinovi za skvělé články z akce Dukla, podařilo se nám zajistit skoro online zpravodajství. Navíc Feďo zajistil článek do slovenského čtrnáctideníku Bojovník (obdoba našeho Národního osvobození). Velké díky!

10) Prozatím nebudeme zahajovat další práce na variantě zařazování slovenských VPM podobným systémem jako se zařazují VPM v ČR (tedy po krajích a okresech). V současné době na to nemáme lidskou kapacitu, ale do budoucna ? Kdo ví, nápad je to jistě dobrý.

11) Padlo několik návrhů na doplnění materiálu pro spolek, jedná se o SD (SDHC) karty na zálohování offline pro členy, případně USB flash disky (podle uvážení člena). Dále o nákup fotoaparátu, kamery a diktafonu. Jelikož musíme zůstat na zemi, tak o kartách či USB se dohodneme v listopadu a prosinci, podle zájmu a Standa se podívá na diktafony. Ostatní prozatím musíme odložit, finance nemáme nekonečné. Zmíněné technické vybavení je určeno pro zajištění různých rozhovorů na mnoha akcích kam jsme zváni pro jejich další využití  v rámci našich projektů.

12) Honzin se cestou Standy dotázal na to jaký ohlas měly články a fotogalerie z Dukly. Tak přestože Vladimír (a nejen on) zmínil, že kvalita fotografií není nejvyšší, mohl Martin Hoznina ubezpečit, že fotogalerie má o řád větší návštěvu než obdobné srovnatelné (obsahem z blízkého časového období) a stejně tak články. Jinak řečeno, stovky čtenářů. K dané akci se z fotografií od Standy udělá pravděpodobně ještě jedna fotogalerie.

13) Standa dále navrhl ze všech podobných akcí (jako byla Dukla) pořídit zápis z akce, asi esteticky stejný jako jsou naše zápisy ze schůzí, především s důrazem na nové kontakty.

A o je vše, uvidíme se v sobotu 14. listopadu. A nezapomeňte, zájemci mohou již ráno začít burzou.

zapsal: Martin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář