Jdi na obsah Jdi na menu
 


37. setkání účastníků projektu

24. 7. 2009
Zápis z 37. Setkání konaného dne 24. července 2009 v Praze, v restauraci U Bronců.


Účast: Standa, Martin, Honzin, Pepa, Jirka, Vladimír a Diana.

Program:

1) Splnili jsme jeden z větších úkolů pro letošek a nechali jsme si vyrobit spolková trika a košile. Výsledek je jak jsme se shodli velmi dobrý. Distribuce se ujal předseda, který jich hnedle na místě odbavil pěkných pár balíčků. Všichni kdo si trika objednali se prosím domluvte se Standou jakým způsobem se k Vám dostanou, veškerou distribuci má i nadále pod palcem právě on.

2) Honzin předal přítomným ceny, které jsme získali v soutěži MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň. Příjemný malý dárek.

3) Pepa nás informoval o postupu prací na jedné z letošních publikací a to městě Beroun, něco poctivě dohledal, jeden kousek ještě chybí a tak se pokusí získat ještě další informace cestou městského úřadu.

4) Zvolna pokračují přípravy semináře, který se bude v prosinci konat v Praze. Pepa nás podrobně informoval s našimi finančními možnostmi na tuto akci a jak již bylo napsáno na Brodské schůzi ČsOL, je to velmi dobře finančně nastaveno, máme peníze jak na příspěvek na ubytování, cestovné, občerstvení, tak i výrobu nezbytných materiálů.

5) Pepa dále přítomné seznámil s blížící se akcí v Kolíně, která se bude konat 27. září. Vysvětlil, že pro někoho neobvyklý termín (neděle) je určen především z důvodu plánované návštěvy Židovského hřbitova, který je v sobotu uzavřen. I na tuto akci máme finanční prostředky. Setkání začne v restauraci Taverna a bude organizována společně s Českobrodskou jednotou ČsOL.

6) A když jsme u ČsOL, tak nám Pepa předal informaci, kde že se stala chyba ohledně nedostatku informací ohledně zájezdu do Jugoslávie. Byl to nemilý informační zádrhel, kdy se prostě informace o konání akce na některé jednoty nedostala. Doufejme, že se to nebude opakovat až tak často, protože naše jednota má o podobné akce velký zájem, na místě se rovnou několik členů přihlásilo na zájezd na Dukelské bojiště.

7) Znovu je třeba připomenout, že vše co běží na doméně www.vets.cz jde přes Standu, tedy je-li nějaký problém je třeba se obracet na něj. Standa také na této doméně zajišťuje registrace pro zájemce o naše diskusní fórum.

8) Předběžně se plánovala akce v Mělnickém Vtelně, kde bychom rádi zřídili další cache pro hru geocatching. Termín je zatím domluven na 16. – 17. říjen. Je to sice v konfliktu s termínem akce na Komorním Hrádku, ale to se ještě dořeší.

9) Potěšitelné je, že se zvolna se situací seznamuje náš třetí vkladač Jirka, z prvních pokusů je vidět, že má talent. A už zvolna začíná tušit do čeho jde.

10) Proběhla krátká diskuse nad tématem komentáře u našich příspěvků, kdy se v poslední době objevilo několik zcela nemístných a nepatřičných komentářů, část z nich dokonce vulgárních, většinou zcela mimo náš projekt. Prostě se někdo potřeboval někde realizovat. Podobným návštěvníkům bylo dočasně zamítnuta možnost vkládat komentáře z IP adresy, odkud svoje nemístné poznámky vložili. V případě zájmu jim může být IP časem odblokována.

11) Martin navrhoval omezit zahraniční VPM, především ty, jenž nemají zcela žádný vztah k ČR/ČSR/ČSSR. Ale zařazovat je budeme víceméně stejným způsobem, dále. Možná časem dojde na výraznější oddělení v přehledu počtů na titulní stránce VPM v ČR a v zahraničí, ale jiná změna se zatím realizovat nebude. Každopádně prosíme přispěvatele, aby měly alespoň malý soucit s vkladači a tolerovali pozdější vkládání zahraničních VPM oproti VPM v ČR jenž mají přeci jen prioritu v našem projektu.

A ještě jednou – kdo má objednaná trika – pište, volejte Standovi. Domluví se s Vámi na doručení balíčků.

A to je asi vše, bouřku jsme v klidu přestáli a můžeme se těšit na další setkání a akce.

Zapsal: Martin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář