Jdi na obsah Jdi na menu
 


35. setkání účastníků projektu

29. 5. 2009
Zápis z 35. setkání spolku a účastníků projektu


konaného dne 28. května 2009 od 1700 hodin v restauraci U Bronců v Praze

účast: Diana, Vladimír, Martin, Jirka, Lucie, Pepa, Honzin a Zdeňka

ObrazekProgram:
1) plánování prezentace spolku dne 2. června
- prezentace budou mít: Standa, Martin a Hoznin
- Logistiku obstará Honzin a Standa
- notebook zajistí Standa se zálohou Vladimíra
- fotografování zajistíme společnou silou
- za spolek se bude účastnit: Standa, Vladimír, Honzin, Martin a Jirka, klidně i další
- a pár drobných úkolů kdo co přinese

2) Pepa přinesl další knihu do spolkové knihovny a zakoupí knihu o historii ČsOL a ta poputuje tamtéž

3) Vladimír nás poinformoval o odhalování pomníku parašutistům v Praze a večerní akci, velmi jsme ocenili značné množství fotografií, které jsme dali ještě dopoledne k nám na web, akce byly skvěle organizované, ale jedna malá skvrnka by se našla, v průběhu akcí se dostal k Vladimírovi  neonacistický letáček, neskutečné !

4) vhledem k nejasným informacím z Pardubicka dáváme k členské diskusi následující:
- má letos cenu pořádat seminář v Pardubicích ? Seminář by se případně mohl konat v jiném městě. Je jasné, že Pardubice byli vždy skvělé, včetně ubytování, ale jestli by účast měla být z Pardubických ještě nižší než minule, tedy už přímo nulová, je tato lokalita poněkud málo vhodná. V případě konání na jiném místě by se pochopitelně počítalo případně také s ubytováním. Odpovězme si prosím na tuto otázku, řekněme do srpna, ať se dá nová lokalita dohromady. A Standa prověří jak je to s Pardubickým zájmem o tuto akci.

5) Martin přítomné seznámil s teoretickou možností podílet se malé výstavní činnosti a to hnedle ve dvou případných lokalitách. Pravda je to ještě celkem vzdálená budoucnost, ale z naší strany o danou věc zájem je.

6) K další diskusi je společná akce v Českém Brodě 28. 10. Tedy pietní akt k tomuto svátku.

7) Když už jsme u svátků, byl představen nástřel tzv. spolkového kalendáře hrdinů, na němž se bude dále pracovat a kdoví, třeba to časem půjde jako brožura ke svým čtenářům.

8) A když už brožury, tak padlo rozhodnutí dále pokračovat v pracovních sešitech. Pravda, stále to bude jen tištěná kopie webu, tedy na skvělá kniha, ale postupem času, až bude více knih na světě a celý soubor začne fungovat jako celek, plně vynikne smysl tohoto počinu. Minule se objevil velmi nemilý a nečekaný problém, kdy jsme zjistili, že 4 měsíce čekáme na nástřel díla a dílo nebude. Naštěstí se ozvalo pár členů spolku a dáváme se znovu do práce a letos dáme do kupy v městské řadě Beroun (nachystá Pepa) a v okresní řadě to bude s největší pravděpodobností Jeseník (do akce se vloží Roman a Petr). Kostry obou byly na schůzi představeny, oproti loňským je jen málo novinek, pravděpodobně však k oběma dáme na web ke stažení datový soubor pro GIS (SHP či KML kdo ví?) a možná ještě něco.

9) po dlouhé pauze se zase rozjede systém vydávání hledačských kartiček. Na svá bedra si to bere Jirka. Sytém bude prostý, zájemce zašle fotografii k Martinovi, ten ji vloží do kontaktovníku, přidělí číslo průkazky (neb je shodné s číslem datového adresáře dané osoby v celém systému) a zašle Jirkovi, který zajistí nakreslení, tisk a laminaci. Distribuci zajistí ruku v ruce se Standou.

10) dohodli jsme další dva termíny pro naše setkání.

11) s velkým potěšením jsme přijali fakt, že se nám množí nejen přispěvatelé, ale i odkazy na náš projekt z dalších webových stránek, obojeho už je hodně přes 200.

12) Pepa nás poinformoval na postupu prací v oblasti výroby mince pro Geocaching. Mince bude vyráběna přes ČsOL jako připomínka právě našich legionářů. A podle obrázků je fakt velmi, velmi pěkná. Důstojná připomínka našich legií a jejich odkazu.

13) a dalším dotazem do členské diskuse je výroba nového spolkové trika, pravděpodobně by se jednalo o klasické triko a polokošili, znak tentokrát vyšívaný.

a to je vše, těším se na setkání na dalších akcích.
zapsal Martin

(další fotografie jsou ZDE)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář