Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.setkání klubu ( projektu ) VETS

22. 8. 2007
16. sraz OS Spolek pro vojenská pietní místa, o.s. proběhl v pondělí 20. srpna.


Jelikož v pondělí bylo v restauraci Plzeňka plno, tak jsme zakotvili v restauraci U Bronců, Biskupská 4. Docela slušná hospůdka se zahrádkou, možná se přesuneme se srazy tam, neb tam není tolik nahuleno a je to jen o ulici dál směrem k Florenci.

Účast: Standa, Vladimír, Diana a přivítali jsme novice Aleše Zahradníčka. Z dalších dvou noviců, kteří měli dorazit, byl jeden pracovně vytížen vinou průtrže mračen a druhý, chudák, seděl na Plzeňce. Bohužel sám, neměl totiž na nikoho z nás telefon. Ale zájem o nás trvá, na Spolek tedy nezanevřel a v září přijde.

 
Na schůzi jsme probrali:

1. Dle sdělení předsedy: paní Kainová kontaktovala p. Famfuleho z Mirotic, okr. Písek, který se zabývá organizováním srazů voj. histor. vozidel. Má kontakt na Prácheňské měst. muzeum, které do r. 1995 monitorovalo VPM v již. Čechách.

2. Znovu je potřeba rozvířit debatu o podobě našeho loga.

3. Je třeba zvýšit aktivitu našich členů, včetně účasti v diskuzích. Kolik členů z deseti se objevuje v diskuzi?

4. Aleš Zahradníček podal přihlášku do Spolku.

5. Bohužel musíme zrušit akci na Moravě, neboť předseda se loučí se svobodou a pouze dva z Prahy tam nepojedeme. Necháme akci asi až na jaro příštího roku, neboť v prosinci nás čeká 1. konference v Pardubicích. Díky Petrovi za snahu.

6. Informoval jsem o mé cestě po polských koncentračních táborech Treblinka a Majdanek a o množství a stavu VPM ve Varšavě. Zájezd organizoval Jiří Strnad ze Zájmové skupiny Odkaz Mordechaje Anielewicze za podpory Terezínské iniciativy, zúčastnilo se ho 9 lidí různého věku, vč. průvodce Jiřího Strnada.

 
7. 17. sraz se koná 25. září, v den 3. výročí vzniku Projektu. Místo ještě doplníme - buď Plzeňka nebo U Bronců.

A to je vše, takže v září na viděnou.

Vladimír

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář