Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smyslem této stránky není nahrazovat historické slovníky a podobná díla. Postupem času vznikají medailony osobností a hrdinů, které by se zbytečně ztrácely v množství dalších informací. A proto jim chceme dát vlastní prostor.

 

A
B
C Č D E F G
H CH I J K L M N
O P Q R Ř S Š T
Ť U V W X Y Z Ž
               

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Na závěr ještě dotaz...

(Jaroslav Šimon, 16. 9. 2011 20:45)

Dobrý den, s velikým zájmem jsem si pročetl v průběhu dneška celou vaši rubriku - galérii hrdinů, děkuji vám sa spoustu velmi zajímavých informací, které jsem se dozvěděl. Jen tak dále a houšť...
Ale přeci jsem se chtěl ještě zeptat, naprostá většina textu je skutečně o hrdinech, ale narazil jsem i na pár textů, kdy jsem nějak nepochopil proč je dotyčná postava v galerii hrdinů...tím myslím např.vojáka RU, který umřel v míru ve své posádce na tyfus, vojáka České armády, který zřejmě zahynul v civilu při autonehodě, nějaké vojáka asi wermachtu s min. textem ze kterého nešlo pochopit vcelku nic, několik vojáků RU, kteří zemřeli poklidnou smrtí v 70. letech minulého století a důstojníka ČSLA, ke kterému tam je jen pár údajů o jeho voj. kariéře a jinak nic o tom, proč je v mezi těmito hrdiny... Jestli chcete, můžu dotaz napsat konkrétněji s odkazy na konkrétní jména v galerii. Předem děkuji za odpověď na dotaz a ještě jednou taky díky za tyto obšírné historické informace. J.Š.

Re: Na závěr ještě dotaz...

(Martin Brynych, 17. 9. 2011 5:09)

Tak ještě jednou pro Vás (i když na podobnou otázku jsem odpovídal snad 100x). Za 1) ano máta pravdu, název této sekce je nevhodně zvolený. V dalších verzích to pravděpodobně budou medailonky vojáků, či tak něco. Důvod změny názvu je prostý, málokdo si něco o našem projektu přečte a hnedle vidí chyby. My mapujeme místa a památky, ale nekádrujeme lidi. To jsou pro nás oběti. Nevytváříme tedy jejich profily, nebádáme pro historii. Na to jsou jiný, povolanější (a u nás v ČR je jich po čertech hodně). A jelikož nikoho nekádrujeme a chceme zjistit co nejvíce míst, tak hledáme vše. Nebo je snad hrob důstojníka ČSLA nehodný našich stránek? Pravidla (metodologii) mapování si určuje náš spolek, nečerpáme žádné dotace, nejsme na nijaký zákon odkázáni, takže si mapujeme dle svého. A copak Vy si nevzpomínáte na ty historky o povolených ztrátách na cvičeních a při výcviku v ČSLA? A kdo kdy zmapoval tyto mrtvé. Nebo oběti leteckých nehod, nebo.................. Jak jinak se dobrat smysluplného výsledku, než nejprve sešíst (a hlavně najít) vše.