Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínka na umučené důstojníky ON _2008

15. 3. 2008
Vzpomínka na umučené důstojníky ON


Obrazek V sobotu 15. března 2008 uspořádala jednota ČsOL Mladá Boleslav vzpomínkovou akci na umučené důstojníky z vojenské odbojové organizace Obrana národa. Tato akce se pořádá každý rok jako připomínka statečnosti našich vojáků, kteří plně dostáli své přísaze vlasti.

Akce se odehrála u bývalých kasáren T. G. Masaryka v Jičínské ulici v Mladé Boleslavi u pamětní desky.

Velmi zdárně uspořádaná akce proběhla za přítomnosti několika desítek návštěvníků a hostů a byla moderována členem Čsol. Jednotlivé vystupující střídaly dobové nahrávky, které jen podtrhly dobový rámec akce. Nedílnou složkou bylo i vystoupení členů jednoty v uniformách prvorepublikové armády.

Historické události zhodnotil historik a senátor PhDr, Jaromír Jermář, taktéž člen místní jednoty ČsOL. Dostavil se i zástupce Mladoboleslavského magistrátu, zástupci Skautů, Sokola. Věnce byly položeny slavnostním způsobem při účasti příslušníků Čestné stráže AČR.

Před závěrem akce byla čtena jména padlých a umučených bojovníků za svobodu naší země.

Akce byla zakončena čestnou salvou jednotky Čestné stráže AČR.

Tato vzpomínka, uspořádaná a provedená hlavně mladými členy ČsOL je krásným a ukázkovým příkladem toho, že myšlenky a ideje ČsOL zdaleka neupadly v zapomnění a že i mimo Prahu je možné provést velmi důstojnou pietní akci.

Závěrečné zhodnocení proběhlo v nedaleké restauraci i za účasti členů Českobrodské jednoty ČsOL a z Prahy dorazil Franta Gábor, který přítomné seznámil s aktuálním děním v obci.

MB

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vzpomínka na umučené důstojníky ON 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář