Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý balík tištěných svazků z edice knihovna je na světě

17. 11. 2010

                               Druhý balík tištěných svazků z edice knihovna je na světě

pb170017.jpgV září 2009 jsme měli poprvé možnost naše čtenáře seznámit s velmi příznivou zprávou. Díky ochotné pomoci a podpoře Československé obce legionářské se podařilo vydat dvě z našich brožurek o vojenských pietních místech tiskem. A ač to není v dnešní době až tak obvyklé, vše dopadlo tak, že pro čtenáře byly tyto knížečky zdarma.

Vydávání našich elektronických publikací má pokračovat relativně dlouhou dobu, celkově se plánuje jedna pro každý okres a ještě celá řada dalších pro větší města, případně větší samostatné lokality. Tedy na konci se bude jednat o mnoho desítek, spíše stovek knížeček (spíše pracovních sešitů).

Právě z důvodu rozsahu našeho plánu  můžeme našim příznivcům oznámit dobrou zprávu. I v letošním roce Československá obec legionářská podpořila naši snahu a byly vydány další dvě brožurky. Jedná se o vojenská pietní místa města Beroun a vojenská pietní místa okresu Jeseník.

Rád bych na tomto místě zdůraznil, že náš Spolek pro vojenská pietní místa, o.s. a jednota ČsOL Český Brod, kteří organizují mapování pietních míst si velmi váží podpory, které se jí dostává od ČsOL a to nejen v oblasti mapování památek, ale i třeba při podpoře našich akcí nebo propagaci geocachingu. Je jasné, že  s nekomerčními nástroji nelze udělat profesionální dílo. Příprava tisku v našich podmínkách je jistě noční můrou nejednoho tiskaře. Přesto se podařilo vydat další dvě dílky. A nejen volbou kvalitnějšího papíru vypadají zase o kousek lépe než ta loňská.

Již nyní náš spolek pracuje na dalších titulech. V elektronické podobě budou na našich internetových stránkách www.vets.cz a kdoví, třeba si za rok přečtete zase o dalších „papírových“ vydáních.

Ještě jednou díky všem, kteří se podíleli a podílejí na udržení památky našich hrdinů a obětí všech možných konfliktů.

A ještě jednou díky ČsOL za podporu při vydání těchto knížeček.
 

pb170018.jpg


 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář