Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze 6. schůze jednoty ČsOL v Českém Brodě

11. 7. 2009

Zápis ze schůze Českobrodské jednoty ČsOL konané dne 11. července 2009 v Českém Brodě.

Jako již tradičně jsme se sešli v restauraci U Bedrníčků, ovšem účast byla slabá, mohou za to jak dovolené, tak dokonce i povodně. Sešli jsme se čtyři: Pepa, Marta, Olda a Martin.

Pepa nás ve stručnosti seznámil s děním v obci a jejím vedením a pak nás dopodrobna seznámil s naším účetnictvím od počátku roku. Situace se jeví více než dobře, máme prostředky jak na spoluorganizování semináře, který letos prvně proběhne v Praze po třech Pardubických ročnících, máme finance na naše akce do konce roku, stejně jako i na důstojné zabezpečení těchto akcí květinami a věnci na VPM. A máme vyčleněn i peníz na tisk brožur pro letošní rok. V případě potřeby můžeme také první zcela oficiální část zimního semináře uspořádat v hotelu Legie v klubovně ČsOL a následně se přesunout na spolkově-diskusní část do prostor ve Stodůlkách..

Naplánovali jsme předběžně, ale skoro již na pevno termín k uctění Dne české státnosti a to v jeho předvečer, tedy na 27. září do Kolína. Místnost zajistí a oznámí ostatním Pepa, ale pravděpodobně to bude stejně jako loni restaurace Taverna.

Zároveň nás Pepa seznámil s faktem, že ČsOL organizovala zájezd do bývalé Jugoslávie, což je sice skvělé, ale minimálně naše jednota se to dozvěděla až po konání akce, což už skvělé není a jako jednota budeme žádat vysvětlení toho, proč se o takovéto akci neví dopředu, z našich řad by se jistě také našli zájemci o cestu a autobus údajně plný nebyl.

ObrazekNo a tolik k posezení a následovala tradiční návštěva Českobrodského hřbitova, kde došlo k drobné změně u válečného hrobu z 2. světové války, kam byla letos nově dodána deska ze zničeného pomníku na Českobrodském náměstí. Sice by asi bylo lepší kdyby se opravil původní pomník, ale alespoň je deska na důstojném místě.

Další naše cesta vedle k pomníku na cestě k Přistoupimi, jenž se událostí váže k jinému pomníku u Českého Brodu, u kterého máme naši cache.

Na obou místech jsme za naši jednotu zanechali květiny, památky jsou dobře udržované.

A následovala část věnovaná výletu, Pepa se vnořil do geocachingu a my s ním, první návštěva vedla do Tuchoraze, kde je jedna skrýš pod místní (nepřístupnou) tvrzí a následně jsme se vydali do Přehvozdí, kde nám za obcí Olda poskytl v roli průvodce podrobný výklad  o místním vojenském objektu, bývalém postavení 6. protiletadlového raketového oddílu. Je celkem s podivem, jak po dvaceti letech může takový pěkný areál vypadat, co šlo ukrást je ukradené, co šlo rozbít je rozbité, snad jen ty vzpomínky zůstaly. No, třeba se dočkáme nějakého využití.

Procházka lesním areálem se pro 1/4  naší výpravy zhruba v polovině změnila na nenásilný přechod malé vodní plochy, kdy se Pepa vylodil bez lodě na malém ostrůvku pro další cache. A poslední cache se opět nacházela v Brodě, kde už na startu Pepa také jednu odlovil.

Příjemně strávená sobota, tak nás třeba příště bude více.

zapsal Martin

 

Náhledy fotografií ze složky 6. schůze jednoty ČsOL v Českém Brodě

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Supr

(Olda, 12. 7. 2009 13:08)

Nemělo to chybu.Br.Pepa dokázal že hodnost a funkci má oprávněně.Co zbylo z kasáren nechci komentovat je to odraz naší společnosti. Pro Standu-měl by si Prahu někdy opustit a zajet na venkov,přicházíš o hodně.Ostatní se aspoň omluvily.