Jdi na obsah Jdi na menu
 


Členská schůze ČsOL Brod 17.4.2019

18. 4. 2019

Členská schůze jednoty ČsOL se konala ve středu 17. 4. 2019 v restauraci Na Břežance v Praze.

Na zahájení dorazila sotva polovina pozvaných, takže byl vyhlášen náhradní termín odložený o hodinu v tentýž den. To už nás bylo o něco málo víc. Dohromady cca polovina.

Dorazili naši členové z Českobrodska, Hradecka, Slovenska i Prahy

csol_17042019_0.jpg

V úvodu, který zahájil předseda jednoty br. Přerovský byly zvoleny příslušné komise pro zdárné jednání schůze a zapisovatel a ověřovatel zápisu.

Následovalo schválení programu v této podobě:


Schválení hostů
Řádný sněm ČsOL 2019
Volba výboru jednoty na další sněmové období
Pověření výboru jednoty dalším jednáním o Sněmu
Návrh termínu konání 2. členské schůze
Informace o hospodaření
Informace o plánovaných akcích
Různé
Závěr


Předseda nás infomoval o všem co se týká letošního Sněmu ČsOL.

Následně členové jednoty poděkovali stávajícím členům výboru a především předsedovi br. Přerovskému za dlouholeté vedené naší jednoty. Je za ním obrovský kus práce a také nezbytné administrativy.

Následovala volba výboru jednoty. Stávající předseda se především z důvodu pracovního vytížení rozhodl tentokrát nekandidovat, což nás pochopitelně velice mrzí.

Nový výbor jednoty byl jednomyslně zvolen v této podobě:
předseda:Jan Kincl
místopředseda: Ferdinand Vrábel
tajemník: Marek Skýpala
revizor: Vladimír Ježek
člen výboru: Petr Tichý
člen výboru: Martin Brynych

Nově zvolený výbor byl obratem pověřen k jednáním o letošním Sněmu obce.

Termín pro konání 2. členské schůze byl stanoven na 20. července, místo bude upřesněno, ale bude to opět v Praze.

Předseda (ještě z minulého období) br. Přerovský nás seznámil s dosavadním hospodařením jednoty. Stav našich financí je dobrý a členové jednoty vzali na vědomí tuto informaci. Hospodaření následně přešlo na nového předsedu.

Následovala informace o plánovaných akcích jednoty, což je do konce roku především cyklopřejezd, seminář o válečných hrobech a účast na pietních aktech.

V rámci různého jsme diskutovali:
Marek nás více než potěšil informací, že se mu daří dotahovat do zdráného konce výstavbu pomníku padlým v obci Liblice (součást Českého Brodu). Především díky jeho nasazení a vstřícnosti vedení obce je veliká naději toto vše realizovat.

Martin informoval o vývoji na poli dotací na válečné hroby v zahraničí a poměrně zajímavého průběhu v těchto kauzách.

Ferdinand a Honzin naznačili co nás čeká na cyklopřejezdu.

Pochopitelně jsme v přátelském tónu diskutovali o dění ve veteránských organizacích od ČsOL přes ČSBS, SVV až po ty nejnovější. Společně doufáme, že se ve všech zklidní emoce a budeme zase hledět na to co je podstatné. Péče o veterány, uchování naši historické památky a to včetně té ve formě vojenských pietních míst a válečných hrobů.

Martin představil dvě publikace o legionářích z pera Františka Trávníčka z edice "Nezapomenutí legionářští "bráškové" a to Velkopavlovicko a Kloboucko. Oba díly dostal darem Spolek pro vojenská pietní místa. Jde o publikace plné fotografií, životopisných údajů a dalších informací, kterou jsou nezbytné pro uchování památky na naše legionáře. Pochopitelně jde podobné knihy využít i pro vzdělávání mladších legionářů a mapování vojenských památek.

csol_17042019_2.jpg

Vladimír Ježek navrhnul abychom lépe informovali o akcích jichž jsme  se účastnili. Bylo schváleno, budeme tomu věnovat větší pozornost.

 

Náhledy fotografií ze složky Schůze 17.4.2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář