Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. schůze Brodské jednoty

12. 3. 2008
Zápis z jednání v ústředí ČsOL dne 11. března 2008


Přítomno : Josef Přerovský, Martin Brynych, Jana Motyčková, František Gábor.
Místo : hotel Legie, Praha

ObrazekČlenové Brodské jednoty si přišli v první řadě ujasnit nejasnost v přiřazení 10 členů bývalých jednot Kolín, Kutná Hora a Nymburk k Českobrodské jednotě. Dle nám dostupných informací všech deset sice s převodem do Českého Brodu souhlasilo, ale Brodské jednotě se ozval pouze jeden. Navíc i letmý pohled na mapu nám jasně naznačuje, že administrativní působnost jednoty by pak zasáhla do 4 ( čtyřech !! ) okresů. Což vzhledem ke stáří členů  a obecně mizerné dopravní obslužnosti ve Středních Čechách dává důvod si myslet, že by to bylo členství spíše papírové.
Bylo nám vysvětleno proč k tomuto přiřazení došlo a společnými silami zkontaktujeme všech deset bratrů a sester a ujasníme si jestli opravdu chtějí být v Brodské jednotě a tím pádem se ale i účastnit na jejím fungování, nebo budou převedeni, tak jak ostatně bylo už kdysi dohodnuto, jako zbylí členové zaniklých jednot pod Středočeskou jednotu. Výhody převedení do Středních Čech jsou zřejmé. ČsOL nebude dávat Brodu případné dotace na „papírové“ členy a zároveň u Středočeské jednoty bude možné užít podpory třeba ze strany terénních pracovníků pro veterány, jenž jsou členy Středočeské jednoty, tedy v mnoha případech. Nicméně Brodská jednota ráda uvítá další členy i z jiných jednot ve svých řadách. Je však třeba si uvědomit, že naše jednota nemá v plánu mít roční plán založený na programu 1 povinné schůze za rok s obsahem: úvod, minuta ticha, referát, kávička, dortík, úsměv, rozchod. Nic ve zlém, ale i takto to může někde fungovat.

Provedli jsme kontrolu údajů u členů své jednoty a budeme muset doplnit ještě nějaké údaje, nejvíce papírování čeká na Oldu, nicméně vše zvládne náš Předseda. Taktéž nám budou vydány buď opravené nebo nové průkazy, nyní již Brodské jednoty.

Tradičně, jako skoro všude a vždy, jsme sondovali možnost zajistit si prostor pro pořádání společných akcí. Bylo nám přislíbeno, že v hotelu Legie je možnost si zamluvit zdarma pro členské akce sál. Stejně tak je možné zabezpečit ubytování pro členy jednoty, s malou šancí přímo v hotelu, s větší šancí na vojenské ubytovně. Nicméně za přijatelné ceny.

Martinovi se také konečně dostalo kontaktu na historickou skupinu do které byl přiřazen a do které se zatím nemohl doklepat…

A v závěru přátelské diskuse nám Franta popsal budoucí plány ČsOL, kdy se považuje za jednu z priorit provedení personálního auditu v jednotách, obnova či zfunkčnění jednot, pochopitelně zmínil, že vše je odvislé na penězích.

Rozhodně byla pro Brod tato schůzka přínosem.


A poté jsme se přesunuli na schůzi Spolku pro vojenská pietní místa, o.s. kde naše schůze pokračovala. Hlavním bodem bylo přijetí třech nových členů. Jmenovitě se jedná o Honzu Kincla, Standa Kaina a Vladimíra Štrupla. Vše jsou členové Spolu pro vojenská pietní místa, o.s., kde pracují velmi aktivně, Honzin je veteránem z Iráku, Standa je bývalý voják z povolání. Brodský předseda všem jasně oznámil, že výhod z členství mnoho není ( prakticky jen podpora jedné z nejstarších a neprestižnějších organizací v zemi ). U všech je záruka, že budou přínosem pro naši jednotu.

Dále jsme dohadovali společnou cestu na akci bratrů v Mladé Boleslavi tuto sobotu 15. března. Tedy hlavně společnou ústroj, což je celkem maturita, neb Pepa má modrou uniformu, Martin zase zelenou…

Stejně tak se dohadovali podrobnosti cesty na Moravu na sraz společně se Spolkem pro vojenská pietní místa, o.s., který bude pojmut i jako naučný a poznávací výlet pro Brodské členy.

Toť vše pro jednotu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář